Loppis Entusiasten

tidningskorg

Mor och far ska snart få omtapetserat, så jag fortsätter att måla om lite saker från deras kök.





Tidningskorgen var lite dum på grund av att tidningarna ville sticka ut mellan ribborna,
så jag passade på att sätta i ett tyg också.


Kommentarer

  • Matilda säger:

    Hej! Jag har exakt en likadan tidningskorg hemma och skulle vilja göra likadant. Slipade du och tvättade den något innan du målade? Och hur gjorde du med tyget? Den blev jättefin! Kram

    2012-02-17 | 15:10:16
  • Helena Högberg säger:

    Matilda:

    Jag tvättade med målartvätt, jag brukar använda en sort som man inte behöver efterskölja, sedan mattade jag bara lite grann med sanpapper så att man fick bort den mest blanka ytan.Vattenbaserad grundfärg och målarfärg.Det är grejer som jag alltid har hemma eftersom jag målar rätt ofta.



    Tyget sydde jag dubbelt, och vände, ungefär som när man syr en kudde, då blir det lika fint på båda sidorna, utan att man ser några sömmar.

    Jag mätte med måttband så att tyget räckte hela vägen och runt de översta brädorna och även lite under/bakom översta brädorna, där jag "gömde" kardborreband (klippte det till hälften på längden så det blev ungefär 1 cm brett) så att det ska gå att ta bort och tvätta.

    Lite svårt att beskriva tyget, hoppas att du förstod.

    Jag tänkte ett tag att jag skulle sätta band istället så att man kan knyta fast tyget med kanske 3 rosetter, då hade inte tyget behövt räcka runt/bakom den översta brädan, men det blev det här istället.

    2012-02-17 | 16:35:55
    Bloggadress: http://http:/loppisloella.blogg.se/
  • Matilda säger:

    Tack! Vad snällt av dig. Då ska jag försöka med min med :) tack igen!

    2012-02-29 | 22:56:06

Kommentera inlägget här: