God Jul!
Jag gillar nästan bara min egen ris a`la Malta,
eller svärmors uråldriga recept är det egentligen.
Ibland när man är på Jul-bord så serveras det någon slags soppa som det simmar runt några risgryn i,
bläh, nej, det ska vara en riktigt gräddig efterrätt :)
Så här gör svärmor och jag:
3 dl risryn, 1½ dl vatten, 1½ msk margarin kokas upp ett par minuter.
Tillsätt 17 dl vanlig mjölk och ½ tsk salt och koka i 40 minuter, tillsätt 3 tsk socker i slutet.
Om det verkar tjockt och färdigt fast det inte gått 40 minuter,
så späd med lite mer mjölk bara, det ska koka 40 minuter.
Nu är själva tomtegröten klar om man vill servera tomten :)
Låt gröten kallna ordentligt
Vispa 3 dl vipgrädde, 3 msk vaniljsocker och 2 msk strösocker,
blanda i gröten.
Smaskigt!
Nu vill jag önska alla en riktigt God Jul!
P.S Man måste röra i gröten ofta, ofta, när det kokar så att det inte fastnar i botten :) DS