Loppis Entusiasten

Dags att brodera

Jag hittade mitt gamla broderi i lådan. Jag hade tröttnat för det blir ganska stort, ca 40x50 cm. Nej, nu ska jag göra färdigt det. Färgerna har jag plockat ihop själv så det blir väl inte riktigt som på mönstret.

Alla som broderar själva vet hur många timmars arbete det ligger bakom ett större korsstygnsbroderi på fin-aida-väv. Ska man ge bort ett sådant i present ska man helst veta innan att det uppskattas. Det har hänt att man gett bort något sådant som man lagt ner massor med timmar på för att sedan få reda på att det kastats bort. Inte kul.

Ge det gärna vidare till någon annan, men snälla, kasta det inte i soporna!

Ibland hittar man lortiga och skrynkliga, men jättefina broderier på loppis för någon tia, men det är med blandade känslor. Tänk om de som arbetat med dessa visste att det behandlades som lump. Men och andra sidan så skulle de nog bli glada om de såg att någon tog rätt på det, tvättade och ramade in det :)

 

Ett försök till ett första blogginlägg?

Jag är nybörjare på både datorer och digitakameror, men ska ändå försöka mig på att blogga.

Nästan hela mitt hem är uppbyggt av loppisprylar, så det lär bli ganska många fotografier publicerade här framöver. Jag går hellre på loppisar och köper gamla grejer än att köpa nyproducerat på varuhusen.

Jag tycker det är roligt att inte ha saker som alla andra har hemma och det är kul att ta till vara sådant som andra ratar. Det nya massproducerade prydnadssakerna som görs i stenkeramik (?) är jag smått allergisk för, de görs i enorma upplagor utomlands, håller inte och saknar charm. 

Överlag tycker jag att möbler och heminredning gjordes i bättre kvalité förr, därav mitt loppisintresse. Alla vi som är loppisentusiaster vet att det inte bara är priset som gör intresset, vilket vissa tror, utan det är gamla sakers charm.

Dagens Fynd från loppis i Folkets Park (Hallstahammar)
2 ramar, ca 23 x 30 cm, för 15 kr/st
.