Loppis Entusiasten

äppeltider

 
När det dyker upp sådana här saker på Tradera har jag svårt att låta bli att buda.
Konstglasäpple från Bergdala. billigt blev det, 69:-
 
Ganska skum färg, rostbrun/röd.
 
så nu har jag 3 stycken glasäpplen, en samling alltså :)
(det lila är ett sådant som skiftar färg beroende på belysning, från rosa/lila till turkost)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Anta S säger:

    Förstår dig, de är så fina. Jag har ett stort turkosblått äpple, men inte i klarglas och utan bubblor. Köpt på loppis i grannstaden Piteå för några år sedan.
    Det var en skolklass som sålde prylar för att få in pengar till en skolresa. Prislappen visade 5 (!) kronor men jag sa att "nej, det kan jag inte köpa det för".
    Jag minns att de tittade lite konstigt på mig. Sedan sa jag: "Det är alldeles för billigt". Allmänt skratt. De fick mer än fem kronor. :-)

    Svar: Ja, man skäms nästan ibland när något är FÖR billigt, allrahelst när pengarna ska gå till något sådant, då känns det bra att "skänka" en slant till. Det har hänt mig ett par gånger också :)
    Loppis Entusiasten

    2013-05-29 | 23:20:29
    Bloggadress: http://antasnaque.blogspot.com
  • Birgitta säger:

    Vi har fått tillträde till det gamla huset vi tänker köpa och husets ägare har lämnat kvar en del saker som lite större fåglar i glas med "bubblor" i, ganska många kornischer som den som du satte upp i köket (vet inte riktigt måtten, men inte lika lång som den) och lite annat smått och gott som inte alls är min stil, men som du kanske gillar.
    Är det något du skulle vilja kika på innan jag skänker bort det? Jag kan ta med det till butiken framöver om du har tid att titta in.
    Ha en härlig torsdag!

    Svar: Oh, vad snällt att du tänkte på mig! Självklart är jag jätteintresserad! Jag hör av mig till dig!
    Loppis Entusiasten

    2013-05-30 | 09:32:30
    Bloggadress: http://vithortensia.blogspot.se
  • sophie säger:

    Hejsan verkligen fina äpplen! Tänkte höra med dig om du vet hur man får bort lukt i detta fall från en väska jag köpt på ebay, den skulle vara ny men den luktar cigarettrök tycker jag. Jag har tidigare sprejat med luktspray man har för rum men det får inte bort lukten. Tacksam för tips!!!

    Svar: Hej Sophie! Väskan kanske är ny som det sägs, men har den legat i ett utrymme där de har rökt så tar den självklart åt sig av röken. Jag vet inte vad det är för material i väskan, men går det att på något vis att torka av den kanske? Det finns tex speciella medel som man har till skinnsoffor (om det är en väska i skinn), är det galon/plast borde det gå att torka av med lite såpvatten eller liknande. Det är ju så med rök att det blir som en tunn hinna av kemikalier/tjära som ligger på väskan i så fall och då hjälper det nog inte luktspray utan man måste få bort tjäran. Har man en riktig tur kan det hjälpa att vädra ute länge om det inte har bitit sig fast så mycket, prova det först :)Lycka till!
    Loppis Entusiasten

    2013-05-30 | 12:26:55
  • Birgitta säger:

    Var en snabbis till huset igår och såg då att det står ett glasäpple på en hylla. Lite ovalt i formen med klarglas runt om inneslutningar i olika "fläckiga" gröna nyanser som inte är genomskinliga.
    Ditt intresse för sådana här saker får mig att se på allt med andra ögon. Det är kul :)
    Packar ner äpplet också!

    Svar: Det låter inte som någon jag sett tidigare, spännande!
    Loppis Entusiasten

    2013-05-31 | 09:13:28
    Bloggadress: http://vithortensia.blogspot.se
  • sophie säger:

    Tack för svaret jag ska testa lite olika saker. Tycker den luktar mest inne i men som sagt den skulle vara ny men det tror jag inte. Nu har vi fint väder ska jag låta den vara ute lite. Ha en trevlig helg!!

    2013-05-31 | 10:40:44

Kommentera inlägget här: