Loppis Entusiasten

dockskåpet renoverat

Före
 
 
Efter
 
 
Nu har huset fått en "putsad" benvit fasad. Jag hittade en bit grepptejp i källaren som sambon hade på sina skateboard på 70-talet, haha. Den var svart, men jag målade några lager ljust uppepå.
Taket lagades och målades svart
 
 
Toaletten: Till vitt kakel ritade jag rutor på papper, laminerade det, sedan ritsade jag lite skåror i plasten så att ljuset skulle brytas lite som kakel. Till klinkers på golvet klippte jag ut självhäftande svartmönstrat plast i rutor, klistrade på det på papper, laminerade och skårade innan jag lade in dett, jag visar...
 
 
Hall uppe
 
Hall uppe.
Väv/tyg på väggen (har strykit på vliceline så att det blir lite stelare och inte fransar sig)
Parketten är också klippta bitar av självhäftande plast,så har jag målat lite mellan "brädorna"
Trappräcket är hårt in-laminerade band som ska föreställa glas/plexiglas och smide,
inte vet jag om det blev så likt :D
 
 
Sovrummet fick en fondvägg och riktigt ljust grönt på sidorna. På golvet är det benvit fuskmocca som ska föreställa heltäckningsmatta (Det syns lite halvdåligt på fotot)
 
 
I vardagsrummet går nyansen på tyget på väggen i samma nyans som i hallen däruppe, men det är lite röda blommor på det här. Trappen betsades mörkare och lackades. Samma parkett också.
 
 
I köket är det också tyg på väggen. På golvet är det även här utklippta bitar av ett annat självhäftande (limmat på papper och även lackat uppepå innan det lades in)
 
 
På bakstycket visste jag inte riktigt hur jag skulle göra för jag har inte riktigt fått ordning på elen till lamporna, det funkar lite här och där bara, så jag ville inte måla och greja.
Det fick bli ett tygstycke som sitter fast med kardborre-band, så kan jag ta bort det och joxa lite till med elen när andan faller på :)
 
Färgerna jag valde till rummen grundade sig på några enstaka möbler jag har, några stolar jag ville skulle passa in, men det visar jag en annan gång.
Jag har nu inte tänkt jaga fatt på möbler, det blir så dyrt om man gör det,
utan det får ta sin tid, det dyker nog upp sedan :)
 
Jag gör kanske mer sedan, gardinstänger, dörrar, kanske golvsocklar o.s.v,
men nu är i alla fall grunden gjord, så jag vilar lite :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Anta Snaque säger:

  Du går lika grundligt till väga med golv, väggar och tak som du gör med dockors hår och kläder och annat du fixar till. Du är väldigt skicklig! Så kul att se alla dina projekt!
  Husrenoveringar tar på krafterna så helt rätt med lite vila. :)
  Ha det gott!

  Svar: Tack Anta! :) Ha det gott du med!
  Loppis Entusiasten

  2017-10-24 | 15:14:18
  Bloggadress: http://antasnaque.blogspot.se
 • Elin-Maria säger:

  Helt fantastiskt! Du är verkligen proffsig. Här får dottern har sina barbies i ett gammalt vitrinskåp.. men men, bättre än inget ;)

  Svar: Tack! :) Det fungerar nog riktigt bra ett vitrinskåp också, så hade de ofta förr i tiden :)
  Loppis Entusiasten

  2017-10-25 | 06:18:49
 • Rose-Marie säger:

  Oj vilket jobb du gjort och vad fint det blev! En helt egen stil, som du lär vara ensam om. Möbler får du ta lite eftersom, kanske du kan hitta något på loppis.

  Svar: Tack :) Tanken var att det skulle bli lite 60-tal, inte alls spralliga lek-färger som barnen vill ha :D Jag har några gamla stolar som kommer att passa, hoppas att det dyker upp lite mer möbler sedan. Dubbelsäng ska jag nog försöka göra en annars
  Loppis Entusiasten

  2017-10-26 | 16:05:43
 • sophie säger:

  Vad fint och verkligen duktig..jag önskar jag kunde flytta in!

  Svar: Tack Sophie!
  Loppis Entusiasten

  2017-11-07 | 09:42:06
 • Siw Arvidsson säger:

  Du är fantastisk duktig skåpet blev så fint,jag samlar dockskåp och har själv renoverat många!

  Svar: Hej! Ursäkta sent svar, ibland får jag inga aviseringar om kommentarer så jag missar dem. Tack, det var riktigt roligt att greja med :) Jag har lite få möbler som jag har ställt in, men har inte kommit längre än så. Jag tänkte att det får ta lite tid, det som dyker upp får flytta in :)
  Loppis Entusiasten

  2018-06-25 | 19:49:29

Kommentera inlägget här: