Loppis Entusiasten

från nya boendet

Jag har gjort iordning en liten röd hörna i källaren för att få plats med lite glas-grejer :)
Det är lika svårt att hitta ställen för prylarna fast man har köpt hus :)
 
 
 
 
Stolen och det lilla bordet har jag köpt på loppis för länge sedan, men har inte gjort iordning dem förrän nu. Bordet är mörkbetsat men det syns inte nämnvärt på fotona. Fuskskinnet på stolen är i lite sliten gammal stil.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Johanna säger:

  Hej! Skulle du vilja dela med dig av receptet på ättiksblandning för att ta bort gammal lack på mässing? Jag har en fantastisk lampa som ser förskräcklig ut och jag kommer att få slita många timmar med putsmaskinen. Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Johanna

  Svar: hej, om man kan ta bort all el så kan man använda ättika och vatten, men är det el i så går det inte. Jag har nog inget särskilt recept mer än att det ska vara ättika och hett uppkokt vatten (man kan även låta det sjuda lite om det får plats i en kastrull på spisen). Jag brukar nog ta ca en dl ättika i en liter vatten ungefär och låta det ligga i en stund, man brukar se när lack-flagorna börjar flyta upp. När man har fått bort lacken kan man efterputsa med lite bra putsmedel som inte repar, annars diska med trasa för att få upp glansen lite mer
  Loppis Entusiasten

  2020-04-06 | 16:34:42
 • Anta Snaque säger:

  Kul att få en liten titt i nya hemmet. Vad fint du gjort! Och så snygga grejer! Bordet och stolen blev jättesnygga. Som jag sagt förr, du har mycket händiga händer. :)
  Just nu känns det som att vi — och hela världen — lever i en mardröm. Jag hoppas verkligen att du och din familj mår och har det bra. Kram! (Coronafri!)

  Svar: Tack :) Jo, vi är hemma och mår bra än så länge i alla fall, men man håller liksom andan.... Vi försöker göra allt i vår makt att inte döttrarna ska få det, så yngsta dottern är hemma hela tiden nu, tur att man ändå trivs hemma och har att göra hela tiden. Tankarna går till alla som inte klarar av det eländiga viruset. Jag förstår att du också måste hålla dig inne, vi håller tummarna att det inte blir allt för långvarigt.
  Loppis Entusiasten

  2020-04-06 | 17:13:43
  Bloggadress: http://antasnaque.blogspot.se
 • Birgitta säger:

  Inredning växer ju fram med tid. Dina vackra saker kommer att hitta sina platser :-)
  Roligt att se några bilder från ert hus!
  Ha en fin påsk!

  Svar: Ja, det har tagit rätt lång tid att hitta ställen till alla loppis-grejer man verkligen vill ha kvar (även om jag har skänkt bort en hel del som jag inte tyckte passade någonstans), men jag börjar få kläm på var jag ska ha det mesta även om vissa rum ska göras iordning först, så sakerna får vara nedpackade en stund till tills det blir dags :) Det blir nog bra till slut, vi renoverar ganska sakta, funderar rätt länge på varje grej :) Just nu river vi ned gamla väv-tapeter, inte det roligaste direkt, men tvunget :) Ha en riktigt fin påsk du med!
  Loppis Entusiasten

  2020-04-06 | 19:57:13
  Bloggadress: http://vithortensia.blogspot.se

Kommentera inlägget här: